Haberler

Yeşil Elma Ödülleri'ne Bir Kez Daha BOTAŞ Damgası

 

BOTAŞ, “Kurumsal Karbon Ayak İzi Çalışması ve Yenilenebilir Enerji Santralleri Projesi” ile Yeşil Organizasyon (The Green Organisation) tarafından düzenlenen 2024 Yılı Yeşil Elma Ödülleri’nde 1200'den fazla adayla yarışarak, Karbon Azaltımı Kategorisi’nde Bronz ödül kazandı.

Hem çevresel faaliyetleri hem de enerji verimliliğine yönelik yapmış olduğu çalışmalar ile 2019 yılından bugüne kadar 27 uluslararası ödüle layık görülen BOTAŞ, 18 Kasım'da Londra'daki Kensington Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülleri töreninde, kazandığı bronz ödüle dair kupa ve sertifikasını teslim aldı.

En Çevreci Projeler Ödüllendiriliyor

Yeşil Organizasyon, 1994 yılında kurulan, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir çevre grubudur. Yeşil Elma Ödülleri, dünya çapında çevresel en iyi uygulamaları ödüllendirmek, teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla 1994 yılında Yeşil Organizasyon tarafından başlatıldı ve dünyanın en popüler çevre ödülleri arasına girdi. Çevresel en iyi uygulamaları seçmek ve ödüllendirmek amacıyla her yıl Londra'da düzenlenen Yeşil Elma Ödülleri, çevrenin korunması için en iyi uygulamaları yapan kurum, şirket, konsey ve topluluklara verilmekte olup kazananlar arasında pek çok küresel şirket yer almaktadır.

Karbon Ayak İzi Çalışmalarında Türkiye’nin Gururu BOTAŞ

Ödül kazanılan ‘Kurumsal Karbon Ayak İzi Çalışması ve Yenilenebilir Enerji Santralleri Projesi’ ile BOTAŞ; kurumsal faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının hesaplanması yoluyla, çevre üzerindeki etkilerinin şeffaf bir şekilde ortaya konulmasının yanı sıra, iklim değişikliği ile ilgili hedeflerin belirlenmesi ve  yatırımların yönetilmesini, sera gazı emisyon göstergelerinin uluslararası proje ve raporlarda beyan edilmesine yönelik bir araç oluşturulmasını ve karbon ayak izi hesaplamaları yoluyla nicel veri sağlanmasını hedefledi.

BOTAŞ, Türkiye'nin çevresel etkileri kontrol etmede yenilenebilir enerji kullanımına öncelik verme, sera gazı yönetimine ilişkin ulusal ve uluslararası düzenlemelere uyum sağlama ve 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefleri doğrultusunda; tesislerinin elektrik ihtiyacını verimli bir şekilde karşılarken çevre üzerindeki etkilerini azaltmak ve sera gazı emisyonlarını kaynağında kontrol etmek üzere kurduğu GES, RES ve kojenerasyon gibi yenilenebilir enerji santrallerinin gücünü yükseltmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hayata geçirdiği bütün proje ve faaliyetlerinde yüksek çevre bilinci ile sorumluluklarının ötesinde bir duyarlılıkla adımlar atan ve bu hassasiyetiyle uluslararası alanda birçok başarıya imza atan BOTAŞ, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın gayreti ile enerji yolculuğunu sürdürüyor.

Tarih: 31/12/2024